44ο Επιστημονικό Συνέδριο
Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Ιωάννινα
22-24 Μαΐου 2025

Η Οργανωτική Επιτροπή του 44ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ) καλεί τα μέλη της και όλους όσοι ασχολούνται ερευνητικά με οποιονδήποτε κλάδο της Βιολογίας, ιδιαίτερα τους νέους ερευνητές, να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Κάρολος Παπούλιας”, Ιωάννινα, από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2025.
Όπως κάθε φορά, στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητικών ομάδων Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται σε διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να αναδείξει την ερευνητική δραστηριότητα νέων ερευνητών συμπεριλαμβανομένων προ- και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί για να δώσουν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές εξελίξεις σε σύγχρονα πεδία της Βιολογικής έρευνας.
Όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την ανάρτηση των εργασιών, θα υπάρχουν παράλληλες συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν προφορικά (4-λεπτες παρουσιάσεις) τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
Και φέτος η υποβολή των περιλήψεων και η εγγραφή στο συνέδριο θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος:
Ιωάννης Λεονάρδος – ΠΙ
Διοικητικό Συμβούλιο:
Παναγιώτης Παφίλης – ΕΚΠΑ
Ευστράτιος Βαλάκος – ΕΚΠΑ
Αλέξης Γαλάνης – ΔΠΘ
Δήμητρα Ντάφου – ΑΠΘ
Σταματία Παπουτσοπούλου – ΠΘ
Διονύσης Ραΐτσος – ΕΚΠΑ
Κώστας Σαγώνας – ΑΠΘ
Τοπική Οργανωτική Επιτροπή:
Πέτρος Μαραγκός – ΠΙ
Δημήτρης Αλιβέρτης – ΠΙ
Σπύρος Παραμυθιώτης – ΠΙ
Κώστας Σωτηρόπουλος – ΠΙ
Δημήτης Μπέης – ΠΙ
Σημαντικές ημερομηνίες
- Προθεσμία Υποβολής Εργασιών: 30 Απριλίου 2025
- Περίοδος Μειωμένης Τιμής Εγγραφής: έως ΧΧ Απριλίου 2025
- Έναρξη Συνεδρίου: 22 Μαΐου 2025
- Λήξη Συνεδρίου: 24 Μαΐου 2025
Ομιλητές
Αντιγόνη Λάζου
Η Αντιγόνη Λάζου είναι Καθηγήτρια Φυσιολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Σπούδασε Βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ όπου και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στη Φυσιολογία. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο National Heart and Lung Institute, Imperial College London, όπου συμμετείχε σε πρωτοποριακή έρευνα που ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο σηματοδοτικών μηχανισμών στην ανάπτυξη της υπερτροφίας της καρδιάς. Υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Torino, Ιταλία ενώ επί του παρόντος διατηρεί θέση επισκέπτριας καθηγήτριας στη Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Είναι εκλεγμένο μέλος (Fellow) στην International Academy of Cardiovascular Sciences και στην Academy of Physiology της International Union of Physiological Sciences. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους κυτταρικούς και μοριακούς μηχανισμούς που διέπουν τη δυσλειτουργία της καρδιάς, με έμφαση στη μεταγωγή σήματος, την οξειδοαναγωγική ομοιόσταση και τη μεταβολική ρύθμιση σε καρδιαγγειακές παθήσεις, και με στόχο την αναγνώριση νέων μοριακών στόχων για την ανάπτυξη καρδιοπροστατευτικών παρεμβάσεων.
Νεκτάριος Ταβερναράκης
Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας όπου ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος. Είναι Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας (Leopoldina), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Academia Europaea), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (EurASc) και της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει βραβευτεί με πολλές σημαντικές διεθνείς κι εθνικές διακρίσεις.
Χρυσάνθη Πατεράκη
Η Χρυσάνθη Πατεράκη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι κάτοχος πτυχίου βιολογίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), M.sc. στην οινολογία (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και διδακτορικό στη μηχανική βιοδιεργασιών (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βιοδιεργασιών και βιοδιυλιστηρίων με χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών με στόχο την παραγωγή βιογενών χημικών ουσιών και πολυμερών. Η έρευνά της περιλαμβάνει βελτιστοποίηση ζύμωσης χρησιμοποιώντας στελέχη βακτηρίων, ζυμομυκήτων και μυκήτων για βελτιωμένη παραγωγή μεταβολιτών και την κατανόηση των ενδοκυτταρικών μεταβολικών οδών μέσω βιοχημικής και μοριακής ανάλυσης. Επιπλέον, η έρευνά της επικεντρώνεται στην χρησιμοποίηση ηλεκτροχημικών κελιών σε συνδυασμό με τη ζύμωση και η επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στον μεταβολισμό, όσο και στην βελτιστοποίηση της όλης διεργασίας για τον καθαρισμό των βιογενών προϊόντων.
Μαρία Γεωργιάδου
H Mαρία Γεωργιάδου είναι Ερευνήτρια Γ’ στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στα Ιωάννινα από το 2022. Είναι απόφοιτη Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο KU Leuven του Βελγίου. Έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου στη Φινλανδία και έχει εργαστεί στο R&D της φαρμακευτικής εταιρείας Orion Pharma της Φινλανδίας στο τμήμα ανακάλυψης νέων φαρμάκων στην ογκολογία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη βασική βιολογία των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα, καθώς και την ανακάλυψη πιθανών ευπαθειών και πρωτεϊνών στόχων που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με στοχευμένες θεραπείες. Το εργαστήριο μελετάει επίσης πώς επηρεάζεται η ανάπτυξη των κυττάρων, η μετάσταση, ο μεταβολισμός και η αντοχή τους σε θεραπευτικές αγωγές από τις βιοφυσικές και βιομηχανικές ιδιότητες του μικροπεριβάλλοντος, όπως η ακαμψία του εξωκυττάριου χώρου.
Χαρίλαος Γιώτης
Ο Χαρίλαος Γιώτης είναι φυσιολόγος φυτών που εξειδικεύεται στους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης μεταξύ των φυτών και του περιβάλλοντος. Η έρευνά του περιλαμβάνει τη μελέτη του ρόλου των ατμοσφαιρικών μεταβολών στη διαμόρφωση μακροεξελικτικών προτύπων και των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στη φυσική βλάστηση και την παραγωγικότητα φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Φυτών. Από το 2012 έως το 2021 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στα Πανεπιστήμια University College Dublin και Trinity College Dublin ως υπότροφος του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Συμβουλίου, του Ιρλανδικού Ιδρύματος Επιστημών και του Ιρλανδικού Ερευνητικού Συμβουλίου. Από τον Ιούλιο του 2021 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Φυσιολογίας Φυτών στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι επικεφαλής του Εργαστηρίου Λειτουργικής Βιολογίας Φυτών.
Ανθή Οικονόμου
Η Ανθή Οικονόμου είναι βιολόγος-ιχθυολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωάννινων. Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών, εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου των Αζορών (Πορτογαλία) και στη μονάδα MARBEC στο Μονπελιέ (Γαλλία). Σήμερα, διατελεί Γραμματέας της Ένωσης των Ευρωπαίων Ιχθυολόγων και είναι πιστοποιημένη αξιολογήτρια του κινδύνου εξαφάνισης ειδών, σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN). Η μεταδιδακτορική της έρευνα επικεντρώνεται στη βιολογία της διατήρησης, με έμφαση στην παρακολούθηση ενδημικών ειδών εσωτερικών υδάτων και ειδών κοινοτικού ενδιαφέροντος σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας των Οικοτόπων (92/43/ΕΟΚ). Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς πρωτοβουλίες για την εναρμόνιση μεθόδων συλλογής και δειγματοληψίας και την ενοποίηση δεδομένων για την παρακολούθηση της βιοποικιλότητας, μέσω της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Παρατήρησης της Βιοποικιλότητας και στο Δίκτυο Παρατήρησης της Βιοποικιλότητας των Εσωτερικών Υδάτων. H έρευνά της καλύπτει την περιβαλλοντική διαχείριση των εσωτερικών υδάτων, με έμφαση στην παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων και την εκτίμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Οδηγία-Πλαίσιο για τα Ύδατα (2000/60/ΕΚ). Επιπλέον, μελετάει την εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ιχθυοποικιλότητα των ποταμών της Ελλάδας και την ανάπτυξη μέτρων προσαρμογής, στοχεύοντας στη βιώσιμη πράσινη μετάβαση. Σε διεθνές επίπεδο, διδάσκει στη Γκάνα και τη Νιγηρία στο πλαίσιο του θερινού σχολείου Coastal Ocean Environment Summer School in Nigeria and Ghana, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων από χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Δημήτρης Τσαπάρης
Ο Δημήτρης Τσαπάρης είναι διδάκτορας Βιολογίας. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο ίδιο τμήμα και συγκεκριμένα στον Τομέα Ζωολογίας- Θαλάσσιας Βιολογίας εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα τη γενετική ποικιλότητα και στοιχεία οικολογίας του ζαρκαδιού στην Ελλάδα. Από το 2012 εργάζεται ως μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στα πεδία της μοριακής οικολογίας και της γενετικής της διατήρησης και αφορούν κυρίως στη μελέτη της γενετικής ποικιλότητας και της γενετικής δομής φυσικών ζωικών πληθυσμών, με έμφαση σε απειλούμενα, εισβολικά και είδη με ειδικό διαχειριστικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση μοριακών μεθοδολογικών εργαλείων παρακολούθησης της βιοποικιλότητας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ, σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης- διατήρησης μεγάλων Οπληφόρων.
Λουκία Παρισιάδου
Η Λουκία Παρισιάδου εκπόνησε τις βασικές της σπουδές και το μάστερ της στις Βιοιατρικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα, έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Νευροβιολογια από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνεχεια μετέβη στα Eθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Hνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εκει επικεντρώθηκε στη μελέτη της νόσου του Πάρκινσον αρχικά ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και στη συνέχεια ως επιστημονική ερευνήτρια . Έπειτα συνέχισε την έρευνα της στη νόσο του Παρκινσον στην ιατρικη σχολή του πανεπιστημίου του Northwestern στο Σικάγο ως Eπίκουρη Καθηγήτρια. Το ερευνητικό της πρόγραμμα χρηματοδοτείται ανελλιπώς από τα Eθνικά Ινστιτούτα Υγείας των HΠΑ και Ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, έχει συμμετέχει ως μέλος σε διάφορες επιτροπές για δημόσιες και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις και εχει δωσει δεκαδες σεμινάρια για το ερευνητικό της έργο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη της επιστήμης στο ευρύ κοινό με γνώμονα τη διαφάνεια στην επιστήμη έχοντας διατελεσει eLife ambassador. ‘Εχει λάβει δύο φορές βραβείο Αριστείας για την έρευνα της στη νόσο Παρκινσον και έχει διακριθεί για την καθοδήγησή της σε φοιτητές από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Στον ελεύθερο της χρονο, μαζί με τα τρια της παιδιά, της αρέσει να εξερευνά το Σικάγο και να ταξιδεύει.
Ακριβή Χρυσανθοπούλου
Η Δρ. Ακριβή Χρυσανθοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και Επικεφαλής της Ομάδας Μελέτης Αυτοφλεγμονωδών Νοσημάτων του νεοσύστατου Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσολογίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Φλεγμονής του ΔΠΘ (Επικεφαλής Καθηγητής: Κ.Ρίτης). Στο διάστημα αυτό, ανέπτυξε διεθνείς συνεργασίες και συμμετείχε ενεργά σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας. Οι μελέτες της επικεντρώνονται στον πληθυσμό των ουδετερόφιλων και σε μοριακούς μηχανισμούς της έμφυτης ανοσίας, αναδεικνύοντας τον πολυδύναμο ρόλο τους στην πυροδότηση και πρόοδο των αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων. Στα πλαίσια της έρευνάς της εξετάζεται, ακόμη, η συνομιλία του ουδετερόφιλου με άλλους πληθυσμούς κυττάρων, με στόχο την αποκωδικοποίηση σύνθετων θρομβωτικών και ινωτικών κλινικών φαινοτύπων. Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και επενδύοντας στη διεπιστημονική συνεργασία, οι εργασίες της προσφέρουν δεδομένα που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών, τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Για την μεταφραστική της έρευνα έχει λάβει προσωπικές υποτροφίες και βραβεία από ακαδημαϊκούς φορείς.
Αχιλλέας Φλούδας
Ο Επίκουρος Καθηγητής Αχιλλέας Φλούδας ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Ανοσολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 μετά από τις προπτυχιακές του σπουδές στη Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα. Το 2015 του απονεμήθηκε μεταδιδακτορική υποτροφία του Irish Research Council για να συνεχίσει την έρευνά του στο Trinity College του Δουβλίνου και εντάχθηκε στο Τμήμα Μοριακής Ρευματολογίας το 2017. Το 2020 τιμήθηκε με το CARD Research Fellow Innovation Award και το 2022 το Health Research Board Emerging Investigator Awards και το EULAR Abstract award. Το 2022 εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Dublin City (Ιρλανδία) ως επίκουρος καθηγητής και επικεφαλής της ομάδας Μεταφραστικής Ανοσολογίας και το 2024 εντάχθηκε στη Σχολή Ιατρικής του UOI. Η έρευνά του επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις Τ κυττάρων, μακροφάγων και αρθρικών ινοβλαστών στη Ρευματοειδή και Ψωριασική Αρθρίτιδα, χρησιμοποιώντας προηγμένη κυτταρομετρική ανάλυση ροής, in vitro προσδιορισμούς με συστήματα 3D καλλιέργειας και βιοπληροφορική ανάλυση δεδομένων RNAseq προκειμένου να εντοπιστούν ευκαιρίες για πιο στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση.
Πληροφορίες εγγραφής
Το δικαίωμα εγγραφής περιλαμβάνει: παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, παραλαβή τσάντας και όλου του έντυπου συνεδριακού υλικού, κονκάρδα και συμμετοχή στο κοκτέιλ υποδοχής.
Η βεβαίωση συμμετοχής θα δοθεί μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου από συγκεκριμένο σύνδεσμο.
Στην τελετή λήξης του συνεδρίου θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες αναρτημένες ανακοινώσεις.
Οδηγίες για την υποβολή των περιλήψεων
Η υποβολή των περιλήψεων των εργασιών θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου. Για να υποβληθεί η περίληψη της εργασίας, θα πρέπει πρώτα να γίνει εγγραφή στο συνέδριο τουλάχιστον ενός από τους συγγραφείς.
Αφού συμπληρωθούν τα απαραίτητα πεδία στη σελίδα “Εγγραφή στο Συνέδριο / Εγγραφή με υποβολή εργασίας” και αποσταλλούν, θα οδηγηθείτε αυτόματα στην φόρμα υποβολής της περίληψης.
Οι περιλήψεις θα πρέπει να γραφούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να είναι σε μία παράγραφο και να μην ξεπερνά τους 2000 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά). Πρέπει να δοθεί προσοχή όταν συμπληρώνονται τα αντίστοιχα πεδία στη φόρμα, ώστε στο πεδίο με τα ονόματα των συγγραφέων να γραφτεί πρώτα το επίθετο.
Παρακαλούνται οι συγγραφείς (ή οι υπεύθυνοι) των εργασιών να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια στην ποιότητα της περίληψης και να εξασφαλίσουν την απουσία τυπογραφικών και ορθογραφικών λαθών από τα κείμενα. Οι συγγραφείς είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο και την ποιότητα των περιλήψεων και θα δημοσιευθούν όπως ακριβώς έχουν αποσταλεί. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει διόρθωση των κειμένων μετά την υποβολή.
Πληροφορίες για τις παρουσιάσεις
Οι αναρτώμενες παρουσιάσεις (posters) θα πρέπει να έχουν κατακόρυφο προσανατολισμό (portrait) και οι διαστάσεις να μην υπερβαίνουν τα 120 cm x 90 cm.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα poster με μεγαλύτερες διαστάσεις δεν θα αναρτηθούν καθόσον δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στους υπάρχοντες χώρους.
Τα posters θα αναρτηθούν το πρωί της ημέρας που θα παρουσιαστούν.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός της ανάρτησης, κάθε poster θα πρέπει να παρουσιαστεί προφορικά με 4 διαφάνειες μέσα σε χρόνο 4 λεπτών. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε από τον υπεύθυνο συντονιστή της συνεδρίας που συμμετέχετε, στον οποίο και θα πρέπει να σταλούν οι διαφάνειες πριν από την έναρξη του συνεδρίου.
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ






Πώς να έρθετε
Εγγραφή στο συνέδριο
