42ο Επιστημονικό Συνέδριο

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

18-20 Μαΐου 2023

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά

Η Οργανωτική Επιτροπή του 42ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ) καλεί τα μέλη της και όλους όσοι ασχολούνται ερευνητικά με οποιονδήποτε κλάδο της Βιολογίας, ιδιαίτερα τους νέους ερευνητές, να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη  από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2023.

Όπως κάθε φορά, στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητικών ομάδων Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται σε διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να αναδείξει την ερευνητική δραστηριότητα νέων ερευνητών συμπεριλαμβανομένων προ- και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί για να δώσουν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές εξελίξεις σε σύγχρονα πεδία της Βιολογικής έρευνας.

Όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την ανάρτηση των εργασιών, θα υπάρχουν παράλληλες συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν προφορικά (4-λεπτες παρουσιάσεις) τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Και φέτος η υποβολή των περιλήψεων και η εγγραφή στο συνέδριο θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επίτιμος Πρόεδρος: Ι. Μπέης
Πρόεδρος: Α. Λάζου – ΑΠΘ
Μέλη:
Γ. Αμούτζιας – ΠΘ
Ε. Βαλάκος – ΕΚΠΑ
Κ. Βλαχονάσιος – ΑΠΘ
Α. Γαλάνης – ΔΠΘ
Δ. Ντάφου – ΑΠΘ
Π. Παφίλης – ΕΚΠΑ
Δ. Ραΐτσος – ΕΚΠΑ
Κ. Σαγώνας – ΑΠΘ

Σημαντικές ημερομηνίες

Ομιλητές

John Gittings

Ερευνητής, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ

Γιάννης Καρακασιλιώτης

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

George Kararigas

Professor, School of Health Sciences, University of Iceland

Nikos Kyrpides

Computational Biologist, Director of Research, DOE Joint Genome Institute, Berkeley Lab, USA

Παναγιώτης Μόσχου

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δάφνη Μπαζοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Θεόδωρος Σκλαβιάδης

Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, ΑΠΘ

Σταματία Παπουτσοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαρία-Ελένη Χοβαλοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ

Πληροφορίες εγγραφής

Συμμετοχή για μέλη και φοιτητές με εργασία

30€

40€ από 18/4 και μετά

Συμμετοχή για μη μέλη

60€

70€ από 18/4 και μετά

Συμμετοχή για φοιτητές χωρίς εργασία

15€

20€ από 18/4 και μετά

Το δικαίωμα εγγραφής περιλαμβάνει: παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, παραλαβή τσάντας και όλου του έντυπου συνεδριακού υλικού, κονκάρδα και συμμετοχή στο κοκτέιλ υποδοχής.

Η βεβαίωση συμμετοχής θα δοθεί μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου από συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Στην τελετή λήξης του συνεδρίου θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες αναρτημένες ανακοινώσεις.

Οδηγίες για την υποβολή των περιλήψεων

Η υποβολή των περιλήψεων των εργασιών θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου. Για να υποβληθεί η περίληψη της εργασίας, θα πρέπει πρώτα να γίνει εγγραφή στο συνέδριο τουλάχιστον ενός από τους συγγραφείς.

Αφού συμπληρωθούν τα απαραίτητα πεδία στη σελίδα “Εγγραφή στο Συνέδριο / Εγγραφή με υποβολή εργασίας” και αποσταλλούν, θα οδηγηθείτε αυτόματα στην φόρμα υποβολής της περίληψης.

Οι περιλήψεις θα πρέπει να γραφούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να είναι σε μία παράγραφο και να μην ξεπερνά τους 2000 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά). Πρέπει να δοθεί προσοχή όταν συμπληρώνονται τα αντίστοιχα πεδία στη φόρμα, ώστε στο πεδίο με τα ονόματα των συγγραφέων να γραφτεί πρώτα το επίθετο.

Παρακαλούνται οι συγγραφείς (ή οι υπεύθυνοι) των εργασιών να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια στην ποιότητα της περίληψης και να εξασφαλίσουν την απουσία τυπογραφικών και ορθογραφικών λαθών από τα κείμενα. Οι συγγραφείς είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο και την ποιότητα των περιλήψεων και θα δημοσιευθούν όπως ακριβώς έχουν αποσταλεί. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει διόρθωση των κειμένων μετά την υποβολή.

Πληροφορίες για τις παρουσιάσεις

Οι αναρτώμενες παρουσιάσεις (posters) θα πρέπει να έχουν κατακόρυφο προσανατολισμό (portrait) και οι διαστάσεις να μην υπερβαίνουν τα 90 cm x 70 cm.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα poster με μεγαλύτερες διαστάσεις δεν θα αναρτηθούν καθόσον δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στους υπάρχοντες χώρους.

Τα posters θα αναρτηθούν το πρωί της ημέρας που θα παρουσιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός της ανάρτησης, κάθε poster θα πρέπει να παρουσιαστεί προφορικά με 4 διαφάνειες μέσα σε χρόνο 4 λεπτών. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε από τον υπεύθυνο συντονιστή της συνεδρίας που συμμετέχετε, στον οποίο και θα πρέπει να σταλούν οι διαφάνειες πριν από την έναρξη του συνεδρίου.


ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πώς να έρθετε

Εγγραφή στο συνέδριο

Scroll to Top